Hynose Sessie Burn Out - Hypnose Rotterdam - Het Centrum voor Hypnose & Regressie

Hypnoterapie & Regressie
06 - 45 62 42 75
Ga naar de inhoud
Online Intakeformulier
Hypnose
Hypnose & Regressie
Hypnose Sessie
Hypnose & Klachten
Overige

Hynose Sessie Burn OutBewegen, vergeet het maar. Kwaliteit leveren, nope. Gefocust bezig kunnen zijn, dat lijkt alleen maar zo. Als je last hebt van een burn-out ben je na het overspannen worden gewoon verder gegaan en heb je géén gas teruggenomen, met alle
gevolgen van dien. Een burn-out hebben is verschrikkelijk en het is voor veel mensen ook lastig om ervan af te komen en om geen terugval te hebben.
Hypnose kan je helpen bij het herstel na een burn-out, lees hier hoe:

Wat is een burn-out?
Als je last hebt van een burn-out ben je emotioneel en lichamelijk uitgeput. Je wordt hier vaak cynisch en een beetje ontkoppelt van. Je voelt je dan bijvoorbeeld niet meer verbonden met het werk dat je doet, ondanks dat je nog steeds vindt dat jij hier de beste in moet zijn. Je kunt door de burn-out het gevoel krijgen dat je niets goed voor elkaar krijgt en hierdoor gefrustreerd raken omdat je doelen niet haalt.Helaas is een burn-out iets wat erin sluipt. Op het moment dat je jouw bed niet meer uitkomt heb je waarschijnlijk al langere tijd last van burn-out klachten, maar ben je gewoon super slecht in het luisteren naar je lichaam.

Herkennen van een burn-out
Oké, dus als een burn-out erin sluipt, waaraan herken je die insluiper dan? Het is belangrijk om voor jezelf een soort checklist te maken om te zien of je last hebt van de volgende mentale klachten:

Slapeloosheid
Chronisch vermoeid
Vergeetachtig
Slechte concentratie
Angst
Depressieve klachten
Irritatie/woede

Dan kun je ook nog last hebben van meer fysieke klachten. Je hebt dan bijvoorbeeld last van:

Gebrek aan eetlust/totaal niet eten
Je bent vaker ziek
Pijn in de borst
Vluchtige ademhaling
Kramp
Duizeligheid
Flauwvallen

Herkennen van cynisme en onverbondenheid

In veel gevallen heb je eerst helemaal geen last van de fysieke en mentale stressreacties, maar meer van kleine dingetjes die erop duiden dat je bezig bent een burn-out te krijgen.
Je vindt je werk bijvoorbeeld niet meer leuk en komt hierdoor vaker te laat of je hebt echt zin (heel veel zin) om gewoon weg te gaan. Na verloop van tijd probeer je werkzaamheden te vermijden en soms kan dit gebrek aan vreugde overslaan op je privéleven waardoor je zelfs je familie en vrienden niet meer wilt zien (dan krijg je dus wel last van die depressieve klachten).Je krijgt last van negatieve gevoelens. Eerst ben je vooral heel streng naar jezelf toe. Je moet alles kunnen en elke deadline kunnen halen, hoe streng je dit ook voor jezelf maakt. Naarmate je meer overspannen raakt en meer burn-out klachten krijgt kun je ook strenger worden naar je collega’s wat zich vertaalt in dat je hen niet meer vertrouwt en je het idee krijgt dat je er helemaal alleen voorstaat.

Als je tegen het “niet meer uit je bed komen” aanloopt dan word je gewoon kwaad wanneer er iemand tegen je praat. (Zo irritant als je gestoord wordt terwijl je bezig bent!)Herkennen van het gevoel van falen.
Je denkt nu misschien dat dit gevoel heel herkenbaar zou moeten zijn, maar voor echte doorzetters(een eigenschap die de meeste mensen met een burn-out hebben) is dit niet altijd het geval.
Je hebt bijvoorbeeld niet het gevoel dat je faalt, maar dat het doel eigenlijk nutteloos is. Waarom zou je eigenlijk doen waarmee je bezig bent?Die irritatie als mensen tegen je praten heeft ook te maken met het gevoel van falen. Je hebt dan vaak al het gevoel dat je niet efficiënt en effectief bent. Als mensen dan tegen je beginnen te praten wordt dit gevoel alleen maar erger, want hun gepraat verstoort immers je efficiëntie.

Hoe hypnose helpt een complete burn-out te voorkomen?

Nu je weet waaraan je een burn-out ongeveer kunt herkennen, weet je misschien ook wel hoe je hem moet stoppen. Namelijk minder streng zijn voor jezelf. Taken beter verdelen en af en toe gewoon “nee” zeggen, dat voorkomt immers die groeiende to-do-lijst. Als je een perfectionist en een gever bent is dit echter iets dat je heel lastig vindt om te doen. Dit heeft te maken met overtuigingen die je hebt over jezelf en over hoe de wereld werkt. Hypnose helpt je om deze overtuigingen te achterhalen en te veranderen waardoor je in staat bent om een burn-out te voorkomen, te werken aan je herstel en minder of geen last te hebben van een terugval.

Minder streng zijn voor jezelf is bijvoorbeeld erg belangrijk om te herstellen van een burn-out. Een hypnotherapeut kan je helpen te achterhalen waarom je streng bent voor jezelf. Dit kan bijvoorbeeld met een Socratisch gesprek of met regressie. Het Socratisch gesprek is eigenlijk een waarom-gesprek waarin telkens gevraagd wordt waarom je dingen doet zoals je ze doet. Hierdoor kom je vaak bij de kern van je overtuigingen en je kunt zelfs naar de basis van de overtuiging komen, wat helpt om de overtuiging weer te veranderen.Een andere manier om naar de basis van je overtuiging te gaan is door regressie. Met regressie ga je terug naar het moment in je leven wat de basis is voor een overtuiging. Waarom ben je een perfectionist geworden? Waarom vindt je het lastig om nee te zeggen? Dit soort overtuigingen ontstaan vaak vroeg in ons leven, denk dan aan de basisschoolleeftijd, en daardoor kan een regressie voor verrassende resultaten zorgen.
Als je jouw overtuigingen en hun basis kent maakt dit het ook makkelijker om ze te veranderen zodat jij je gedrag verandert.

Dit kan bijvoorbeeld met het herhalen van hypnotische suggesties tijdens zelfhypnose, zoals:
“Ik mag mijn werk over een langere periode doen.”
“Ik mag de tijd nemen om mijn werk te doen.”
“Ik mag werk delegeren en hulp vragen.”

Deze suggesties gaan vooral over het doseren en verdelen van werk. Door deze suggesties te herhalen of te beluisteren tijdens zelfhypnose gun je jezelf sneller een dagindeling waardoor je nog maar 8 uur in plaats van 10 of 12 uur per dag werkt en aan privétijd toekomt. Dit zijn wel slechts voorbeelden van suggesties. Als jij andere overtuigingen hebt kan een hypnotherapeut je helpen met het bepalen van suggesties die passen bij jouw problemen.

Herken je dit verhaal bij jezself ? en wil je van je burn out klachten af? maak dan een afspraak voor een hypnose sessie!

Een Sessie duurt ongeveer tussen een uur en de anderhalf uur. Soms komen er onverwachtse blokkades op en kan het langer duren. Het is zaak dat je geen andere afspraken hebt na de hypnotherapie omdat je je vermoeid kan voelen maar ook omdat de behandeling kan uitlopen. Kleed je lekker comfertabel, zoals bijvoorbeeld een joggingbroek, vermijd in ieder geval knellende kleding.

De kosten bedragen voor 1 Hypnose sessie: € 125,-
Meestal zijn er meerdere sessies nodig.

Aanbieding : 3 sessies voor €350,-

Contact:

Jolanda van Bavel -  06 - 45 62 42 75   info@hypnosecentrumderoos.nl

Of klik hier als je wil dat ik contact met je op neem voor een Hypnose Sessie.


Een sessie, een behandeling of een andere dienstverlening van Hypnose Centrum De Roos kan niet worden gezien als vervanging van de reguliere geneeskunst. st.
Jeruzalemstraat 51
3061 GM - Rotterdam
06 - 45 62 42 75
Copyright 2021
Terug naar de inhoud