Stoppen met Drinken - Hypnose Rotterdam - Het Centrum voor Hypnose & Regressie

Hypnoterapie & Regressie
06 - 45 62 42 75
Ga naar de inhoud
Online Intakeformulier
Hypnose
Hypnose & Regressie
Hypnose Sessie
Hypnose & Klachten
Overige

Stoppen met Drinken


.


Stoppen met drinken. Het klinkt voor de leek gemakkelijker dan het is.
“Dan laat je die fles toch gewoon staan?” – Je zou wel willen!

Alcoholverslaving of alcoholmisbruik: Wanneer heb je een probleem?    
Een van de alcoholisme symptomen is het lange tijd niet onder ogen durven zien van het probleem, maar het feit dat je dit leest betekend al dat je op de goede weg bent.We spreken over een drankverslaving
wanneer alcohol niet langer een sporadisch pleziertje is, maar wanneer je het gevoel hebt niet zonder alcohol te kunnen functioneren of wanneer het je normale dagelijks functioneren in de weg staat.

Wanneer de behoefte aan alcohol sterker is dan je vermogen om te stoppen met drinken, heb je een alcohol verslaving. Zoals ook bij andere verslavingen het geval is, kan alcoholmisbruik lastig te doorbreken zijn op eigen houtje en veelal is het moeilijk te erkennen dat je een probleem hebt.

Als alcoholist ervaar je vaak problemen in je relaties, carrière en financiën tot je op een punt komt waar je niet anders kan dan professionele hulp zoeken. Voor velen die zelf geen alcoholprobleem hebben is het moeilijk in te zien waarom je niet simpelweg kunt stoppen met alcohol, maar een verslaving kan net zo dwingend zijn als de behoefte aan voedsel of water. Deel van de alcoholisme symptomen zijn vaak gevoelens van schuld, schaamte en spijt, maar krijg je het afkicken van alcohol alsnog niet zonder hulp voor elkaar.Alcoholverslaving is een dwangmatige zucht naar alcohol. Een alcoholist drinkt zoveel alcoholhoudende drankjes dat het sociale leven daaronder gaat lijden. Om mensen te beschermen tegen overmatige alcohol inname is het consumeren van alcohol in Nederland toegestaan vanaf 18 jaar. Nederland kent, afhankelijk van de definitie, zo’n 400.000 alcoholverslaafden en even zoveel probleemdrinkers. Het vormt daarmee een groot probleem in onze samenleving.

Alcoholisme ontstaat geleidelijk en begint meestal onschuldig. Het nuttigen van een glaasje alcohol voor ontspanning, tijdens een feestje of bij het uitgaan. Geleidelijk aan neemt het aantal drinkmomenten toe. Bij continue herhaling wordt het drinken van alcohol tot een verslaving: een gewoonte die negatieve invloeden heeft op ons leven. Bij een alcoholverslaving kunnen mensen vaak niet meer goed functioneren zonder onder invloed van alcohol te zijn.

Alcoholverslaving, alcoholisme symptomen en gevolgen

De symptomen van een alcoholverslaving zijn, afhankelijk van het stadium waarin een alcoholist zich bevindt, vaak minder goed herkenbaar. De alcoholist weet deze goed te verbergen of vind excuses voor zijn of haar gedrag. Veel voorkomende symptomen zijn: geheugenverlies of black outs,  slechte planning en afspraken niet nakomen, slechte nachtrust, het sociale leven wordt kleiner en de eenzaamheid groter. De gevolgen van alcoholverslaving kunnen zijn: medische problemen w.o. leveraandoeningen en aandoeningen aan kwetsbare organen, rationele problemen en relatieproblemen, ondervoeding, geestelijke verwarring, hart- en vaatziekten, luchtweginfecties, depressie, zelfmoordneigingen,
hallucinaties en psychotische stoornissen.

Alcoholverslaving heeft veel raakvlakken met drugsverslaving. Het is dan ook niet voor niets dat alcohol de “nationale drug” wordt genoemd. Het is een harddrug die zijn uitwerking heeft op de psyche en waarvan de maatschappelijke schade vele malen groter is dan die van alle andere drugs bij elkaar.

Alcoholverslaving, hypnose en hypnotherapie

Het verslaafd raken aan alcohol heeft meestal een diepliggende oorzaak. Hypnose en hypnotherapie bieden ook in dit geval de nodige ondersteuning. Het is dan ook belangrijk om als hypnotiseur of hypnotherapeut goed te kijken naar de (vaak complexe) onderliggende problemen. Alcoholisten zijn meestal niet in staat om zelf een einde aan hun verslaving te maken. Zij hebben hierbij dan ook absoluut professionele hulp en ondersteuning nodig.

Een Sessie duurt ongeveer tussen een uur en de anderhalf uur. Soms komen er onverwachtse blokkades op en kan het langer duren. Het is zaak dat je geen andere afspraken hebt na de hypnotherapie omdat je je vermoeid kan voelen maar ook omdat de behandeling kan uitlopen. Kleed je lekker comfertabel, zoals bijvoorbeeld een joggingbroek, vermijd in ieder geval knellende kleding.

De kosten bedragen voor 3 Hypnose sessies: € 350,-

Contact:

Jolanda van Bavel -  06 - 45 62 42 75   info@hypnosecentrumderoos.nl

Of klik hier als je wil dat ik contact met je op neem voor een Hypnose Sessie.
Jeruzalemstraat 51
3061 GM - Rotterdam
06 - 45 62 42 75
Copyright 2021
Terug naar de inhoud